Releases Mirasound

Nieuw Shop Distributie Video Labels

Nu verkrijgbaar:

Klik op logo om direct te bestellen:


Hoofd winkel verkoop & distributie Benelux:
klassiek/hafabra:
verkoop: Challenge Records / New Arts international
gewijde muziek: De Bazuin, Nootzaak.be  
kinder/populair/diverse:
Heartselling (Promese Logistics) Tel. 035-6775852.
Ook via Phononet
Overzicht: klassieke winkels, Chr. boekwinkels en reguliere cd winkels
bekijk clips van dvd's op:

Mirasound beschikt over een aantal eigen Labels, welke via de handel worden verspreid:

       
World Wind Music (blaasorkesten/hafabra),  Junior (kindermuziek), G&B (koor en orgel DVD's), Musica Sacra (oude/religieuze muziek), Mirasound (koren en diversen), Schools4Kids is een project label voor goede doelen.

  Releases 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002  - Kerst en Sinterklaas CD's   
 

KOM JIJ, BELOOFDE - teksten: Huub Oosterhuis - muziek: Antoine Oomen
Liveopname van een concert van het koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek op 17 november in de Dominicanenkerk in Zwolle: drie Pinksterliederen, waaronder een hertaling van het oude 'Veni creator spiritus'; enkele voorbedeliederen in de traditie van 'Gij die geroepen hebt licht', en nieuwe toonzettingen van Psalmen vrij. Een nieuwe, veelkleurige Oomen.
Met o.a.
1.  Hierheen, Vrouwe Ademtocht ; 5.  Bij alles wat gebeurt ; 6.  Zingen, heel de aarde - Psalm 96 vrij; 9.  De rots van ons behoud - Psalm 95 vrij; 11.  Slang, je liep op je achterste benen; 14.  Die heeft gezegd dat hij verrijzen zou ; 16.  Kom jij, Beloofde
Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek o.l.v. Antoine Oomen; piano: Roland Aalbers
CD MIRA 399486 -
prijs 15.00
EL GATO MONTES - Banda de Lalin
In de concertreeks van het Wereld Muziek Concours gaf Banda de Lalin o.l.v. Bram Sniekers een geweldig optreden. De rode draad tijdens dit uitverkochte  concert was de Spaanse Zarzuela, muziek vol met temperament, emotie en passie. Met de aanwezigheid van wereldbekende sopraan Pilar Moráguez uit Cuba en tenor Carlos Silva uit Venezulea werd het een warmbloedige avond. Marcel van Bree arrangeerde speciaal voor deze samenstelling een aantal werken voor harmonieorkest, sopraan en tenor.
Na een jarenlange periode van doorzettingsvermogen en toewijding voor de muziek, hoopt Banda de Lalin met dit live concert haar bijdrage te leveren aan de Spaanse muziekcultuur.
1.
La vida breve: Interludio y Danza (Manuel de Falla, Trans. Marcel van Bree); 2. Las hijas del Zebedeo: Carceleras (Ruperto Chapí, Trans. Marcel van Bree); 3. La revoltosa: Dúo de Felipe y Mari Pepa (Ruperto Chapí, Trans. Marcel van Bree); 4. La tabernera del puerto: No puede ser (Pablo Sorozábal, Trans. Marcel van Bree); 5. El gato montés: Highlights from the Opera (Manuel Penella, Trans. Marcel van Bree); 6. Granada Trompeta solista: Esteban Batallán (Agustín Lara, Trans. Esteban Batallán); 7. ¡Viva Navarra!: Jota de concierto (Joaquín Larregla); 8. La boda de Luis Alonso: Intermedio (Gerónimo Giménez); 9. Ponteareas: Pasodoble (Reveriano Soutullo); 10. Ballet Estancia: Danza fi nal ‘Malambo’ (Alberto Ginastera); 11. A Pepa y Mozos do Penedo: Muiñeiras populares (Xosé Oro Val)
CD WWM 500.193 - prijs 12.00
SPOTLIGHT - Solo Concertos with Symphonic band
Musique Militaire Grand-Ducale (Lux) conducted by Capt. Jean-Claude Braun* & Toni Scholl**

In samenwerking met Baton Music werd deze solisten cd met arrangementen van klassieke werken opgenomen
. In de 'spotlight' staan topsolisten, die met het Luxemburgse Militaire Orkest de volgende werken vertolken:
1.
Il Signor Bruschino Overture (Gioacchino Rossini, arr. Christiaan Janssen)*
2.
Concertino for Clarinet (Carl Maria von Weber, arr. Marco Tamanini)** Soloist: Julia Schlag, Clarinet
3.
Concertino for Clarinet (Gaetano Donizetti, arr. Jos van de Braak)* Soloist: Thierry Majerus, Clarinet
4.
Choral Varié (Vincent d’Indy, arr. Andreas van Zoelen)** Soloist: Georges Sadeler, Saxophone
5. Konzertstück nr.1 (Felix Mendelssohn Barthold, arr. Geert Mooren)** Soloists: Julia Schlag and Thierry Majerus, Clarinet
6.
March in D major (Felix Mendelssohn Bartholdy, arr. Christiaan Janssen)**
7.
Zigeunerweisen (Pablo de Sarasate, arr. Andreas van Zoelen)** Soloist: Haoxing Liang, Violin
8.
Duo brillant Guillaume Tell (Jules Auguste Demersseman, arr. Roger Niese)* Soloists: Michèle Warnier, Flute and Robert Stoos, Oboe
CD
WWM 500.184 - prijs
15.90
Highlights WMC 2013: DVD Symphonic Wind Band
Ruim 2 uur durende compilatie van de Concertwedstrijden Harmonie met de verplichte werken uit de Concert afdeling en Eerste divisie. Een overzicht van de hoogste genoteerde orkesten, die gedurende 3 weekenden streden om de wereldtitel!
1. Festival Variations (Claude T. Smith)- Kon. Bevers Harmonieorkest (B), dirigent: Bert Decavel
2. Bachseits (Johannes Stert) - Kon. Harmonie Sainte Cécile Eijsden (NL), dirigent: Jan Cober
3. Sinfonia Ressurectionis (Vaclav Nelhybel) Testpiece Concert Division - Banda de Lalin (ES), dirigent: Bram Sniekers
4. Traveler (David Maslanka) - Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder-Maastricht (NL), dirigent: Matty Cilissen
5. Dance Suite (Bela Bartok) - Kon. Harmonieorkest Vooruit Harelbeke (B), dirigent: Geert Verschaeve
6. From Ancient Times (Jan Van der Roost) - Kon. Harmonie van Peer (B), dirigent: Ivan Meylemans
7. Extreme Beethoven (Johan de Meij) Testpiece 1st Division - Banda Unión Musical de Meaño (ES), dirigent: David Fiuza Souto
8. Be thou my vision (David R. Gillingham) - Banda de Lalín (ES), dirigent: Bram Sniekers
9. Third Symphony, part 4 (James Barnes) - Kasetsart University Wind Symphony & Nontri Wind Orchestra (THAI), dirigent: Surapol Thnyawibool
10. Punenteareas (Reveriano Soutullo) - Banda Union Musical de Meano (ES), dirigent: David Fiuza Souto
11. Sing Sing Sing (Louis Prima) - Aomori Prefecture Selected High School band (J), dirigent: M. Yamazaki
Totaal: 135 min.
DVD
WWM 500.190 - prijs 19.95
 

De Winnaars van de Nederlands Brassband Kampioenschappen 2013
Voor het eerst is er een digitale album uitgave van de NBK verschenen. Hierop elk verplicht werk van alle winnaars uit de 5 divisies.

Of Distant Memories - Edward Gregson               16’29
Brassband Schoonhoven, dirigent: Erik Janssen -
Winnaar kampioensdivisie

Diversions on a Bass Theme - George Lloyd       12’33
Brassband Oefening en Uitspanning - Wijk en Aalburg, dirigent: Anno Appelo -
Winnaar 1e divisie

Out of the Storm Clouds - Jonathan Bates          13’55
Brassband Schoonhoven B, dirigent: Robbert Vos - Winnaar 2e divisie

The Graces of Love - Oliver Waespi                   12’49
Brassband Looft den Heer – Bitgummole, dirigent: Paulus de Jong -
Winnaar 3e divisie

Overture to Youth - Eric Hughes                        11’05
Brassband Concordia - Buitenpost, dirigent: Richard Visser -
Winnaar 4e divisie

Voor € 9.99 te bestellen op: 
iTunes
  CHECKLIST 2013
THE BEST OF SHOW BANDS - Highlights WMC 2013
Beleef het showspektakel van het WMC 2013! Drie weekenden lang stond het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade, de thuisbasis van voetbalclub Roda JC, in het teken van de Mars- en Showwedstrijden tijdens het Wereld Muziek Concours. Het waren drie Thaise drumcorps die na een spannende strijd op het podium kwamen. Surasakmontree School Brassband verbrak na jaren de hegemonie van K&G uit Leiden. De Leidenaren werden vierde, maar eindigden wel als beste Europese korps. Het werd een zware strijd en dat kwam omdat er bij dit WMC geen onderscheid werd gemaakt tussen de showkorpsen uit de Drumcorpsstyle en de Showbandstyle. Alle deelnemers kwamen uit in dezelfde klasse, hoewel er wel een verdeling was met een World Division en First Division.
Op deze DVD vindt u een compilatie van de showwedstrijden tijdens het WMC. De korpsen die in de top-10 zijn geëindigd krijgen daarbij extra aandacht. Van de beste vijf bands kunt u zelfs de hele show bekijken. Als extraatje vindt u op deze DVD nog een opname van Surasakmontree, K&G en Suranari die vanuit de nok van het stadion is gemaakt.
Bekijk hier de inhoud
DVD
WWM 500.191 - prijs 19.95
 

THE BEST OF MARCHING BANDS - Highlights WMC 2013
Perfectie en vermaak. We zagen het allebei tijdens de Mars- en Marsparadewedstrijden van het Wereld Muziek Concours. Samen met de deelnemers in de showwedstrijden zetten de deelnemers het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade drie weken lang op zijn kop. Na een bloedstollende wedstrijd in de Marswedstrijden, was het K&G Leiden die het vaandel mee naar huis mocht nemen in de World Division.
De Marsparadewedstrijden werd een Sneker feestje. Advendo Sneek bleek in de World Division net iets beter dan het Pasveerkorps Leeuwarden en Takostu Stiens.
Op deze DVD vindt u opnames van de top-3 van de Marsparade en ook kunt u opnieuw genieten van alle Marsoptredens van de top-5 in de World Division. Van de overige optredens is een compilatie gemaakt. Extra zijn de opnames vanuit de nok van het stadion van de Marsparades van Advendo en Pasveer en de Mars van K&G. Tenslotte kunt u de prijsuitreiking herbeleven.
Bekijk hier de inhoud
DVD
WWM 500.192 - prijs 19.95
 
Highlights WMC 2013: FANFARE
Muzikanten van een fanfareorkest worden nog wel eens herinnerd aan de film Fanfare van Bert Haanstra uit 1958 waarin alle clichés over het fenomeen fanfare om de hoek komen. De film is zeker de moeite van het kijken nog waard maar de vergelijking met de hedendaagse fanfare gaat allang niet meer op. Het moderne fanfareorkest heeft haar eigen plaats binnen het blazerswereldje veroverd. De dirigent is een goed opgeleide en bekwame professional, de besturen zijn doorgaans competent en de leden zijn prima geschoolde muzikanten. Het Wereld Muziek Concours Kerkrade is dan ook bij uitstek het podium nieuwe composities te laten horen. Het ‘grootste’ podium voor deze orkestvorm brengt veel ambitieuze fanfares in beweging. Deze editie hadden achtentwintig Nederlandse en Belgische fanfares de reis naar Kerkrade ondernomen. In de concertafdeling prolongeerde de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit het Belgische Achel haar titel. In de eerste divisie ontroerde de Koninklijke Fanfare Sint Caecilia uit Puth-Schinnen vriend en vijand met een enerverend optreden en mocht zich in een groot veld van veertien topfanfares tot kampioen kronen. Op de CD kunt u luisteren naar de vier verplichte werken aangevuld met nieuwe, veelal in het oog springende, composities of arrangementen. Bekijk hier de complete tracklist met orkesten.
Dubbel
CD WWM 500.188 - prijs 19.95 - Winkeldistributie: New Arts International-Challenge Records
Highlights WMC 2013: WORLD BRASS BAND CHAMPIONSHIPS 2013
De rol van de brassbands is tijdens de laatste drie edities van het WMC enorm toegenomen. Vooral de kwaliteit van de uitvoeringen in alle divisies en het niveau van de prijswinnaars was ongekend hoog in 2013. Enigszins verrassend was dat de titel naar Manger Musikklag uit Noorwegen ging. Dat betekende deze keer niet naar de ongenaakbaar geachte Cory band uit Wales, die eerder wel de Europese titel veroverde, maar op dit WK als tweede eindigde. Beide orkesten hebben een aandeel met een paar mooie werken op deze dubbelaa, maar ook Treize Etolies uit Zwitserland en brassband Heist met topsolist Glenn Van Looy op euphonium spelen top. Nederland was in de eerste divisie vertegenwoordigd door o.a. de Spijkerpakkenband o.l.v. Erik Janssen, die tevens Brassband Schoonhoven naar de top dirigeert. Met dit Friese orkest pakte hij de titel met 2 weergaloos gespeelde werken. Deze cd is een prachtige weergave van wat er tijdens het Wereldkampioenschap brassband te beluisteren viel. Het repertoire is zeer veelzijdig waarbij het accent vooral op de originele brassband muziek ligt.
Bekijk hier de tracklist met orkesten.
Dubbel
CD WWM 500.189 - prijs 19.95 - Winkeldistributie: New Arts International-Challenge Records


Highlights WMC 2013: SYMPHONIC WIND BAND (harmonie) - Volume 1 & 2
Een typisch verschijnsel binnen de wereld van de blaasmuziek is het organiseren van concoursen, wedstrijden tussen de muziekverenigingen. Kerkrade is sinds 1951 gastheer van een prestigieus evenement dat wereldwijd bekendheid geniet en een trendsetter genoemd kan worden, zeker als het gaat om concertwedstrijden en het repertoire wat er gespeeld wordt. Het Wereld Muziek Concours (WMC) werd vrijwel meteen een succes welke erna steeds werden overtroffen. In 2013 werd het zestiende WMC georganiseerd en maar liefst drieënzestig harmonieorkesten kwamen in juli van dat jaar samen. Vele nationaliteiten overspoelden het voormalig mijnstadje Kerkrade om al dan niet met grote verwachtingen eeuwige roem te vergaren op het wereldpodium. Blikvangers op de geluidsdrager zijn natuurlijk allereerst de verplichte werken van respectievelijk de Concertafdeling en de eerste divisie waaronder het bijzondere Sinfonia Resurrectionis van Vaclav Nelhybel. Dit lijvige werk werd speciaal voor deze editie van het Wereldmuziek Concours herzien en gedigitaliseerd om speelklaar te worden gemaakt voor de concertdivisie. Extreme Beethoven werd in opdracht van de stichting Wereld Muziek Concours door Johan de Meij gecomponeerd, en door maar liefst negentien harmonieorkesten tot klinken gebracht. Op maar liefst 2 dubbel cd's zijn top harmonieorkesten en maestro's te horen als  Kon. Harmonie Sainte Cécile, Eijsden o.l.v. Jan Cober (tevens kampioen in de Concertafdeling), het Spaanse Banda de Lalín o.l.v. Bram Sniekers, Kon. Harmonieorkest Vooruit, Harelbeke uit België o.l.v. Geert Verschaeve, Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder-Maastricht o.l.v. Matty Cilissen en tevens orkesten uit o.a. Duitsland, Oostenrijk, Italië en Thailand. Blaasmuziek uit Kerkrade in optima forma.
Bekijk de complete tracklist met orkesten van volume 1 en volume 2.
2x Dubbel
CD WWM 500.186 & 500.187 - prijs 19.95 - Winkeldistributie: New Arts International-Challenge Records
HIER NU HOOR MIJ - 24 psalmen vrij, gezongen en gesproken
Uitvoerenden:
Helena Biemond, sopraan; Huub Oosterhuis, spreekstem; Henri Heuvelmans, piano
Teksten: Huub Oosterhuis - Componisten: Antoine Oomen, Tom Löwenthal, Bernard Huijbers & Stijn van der Loo

In november 2011 presenteerde Huub Oosterhuis zijn boek
150 Psalmen vrij: resultaat van ruim vijftig jaar bestuderen, vertalen en hertalen van de oeroude joodse gebeden. Al snel kwam in samenwerking met sopraan Helena Biemond een psalmenprogramma tot stand waarin Huub Oosterhuis voordraagt en Helena Biemond psalmen vrij zingt onder begeleiding van pianist Henri Heuvelmans. Dit programma is sinds november 2011 op vele plekken in Nederland en Vlaanderen uitgevoerd. Na afloop van deze uitvoeringen kwam steeds vaker de vraag naar een opname van dit programma. Vandaar deze cd, waarop vijftien psalmen vrij gezongen en negen psalmen vrij gesproken worden, met als toegift het geliefde lied 'Die mij droeg'. De liederen en gesproken teksten zijn mooi om naar te luisteren, maar ook bruikbaar in groepsverband, liturgische samenkomsten, ter meditatie, verstilling, om mensen te inspireren, troosten en te bemoedigen.
Bekijk en beluister hier de titellijst.
MIRA 399484 - prijs 15.00 - Winkeldistributie via Sabra Muziek/New Arts International-Challenge Records
BELGIAN MUSIC FOR ALTO SAXOPHONE AND WIND BAND - The Royal Symphonic Band of The Belgian Guides
Yves Segers, dirigent - Saxofoon solisten: Pieter Pellens, Norbert Nozy & Kristof Kerremans
In 2014 vieren we de 200e geboortedag van Adolph Sax (1814-1894). ter ere van deze Belgische uitvinder van de saxofoon zijn drie originele composities (waarvan 2 wereldpremieres) opgenomen voor harmonieorkest van de Belgische componisten De Splenter, Lenaerts en Waignein. Met de uitvoering door de vermaarde ''Belgische Gidsen'' met Belgische solisten, maken zij deze Belgian Music uitgave volwaardig.
1.
Concerto Comenia - for alto saxophone and wind band (*) 22’03
(Maarten De Splenter) Solist: Pieter Pellens
2.
Kryptos - for alto saxophone and wind band (*) 16’38
(Wouter Lenaerts) Solist: Norbert Nozy
3-5. Rhapsody for Alto Saxophone 17’05
(André Waignein) Solist: Kristof Kerremans
3.
Moderato 6’00 ; 4. Calmato 5’56 ; 5. Allegro Presto 5’09
(*) World Premiere Recording

CD
WWM 500.183 - prijs
15.90 - Winkelbutie: New Arts International-Challenge Records
COSMIC WINGS - HARMONIEORKEST ST. MICHAEL THORN, Dirigent: Henrie Adams
Uitgave ter gelegenheid van het 150 jarig jubileum (1863-2013) van het orkest. Aan de live-registratie van het concert in Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven werkten David Childs, euphonium en Brabant Choir mee. Op het programma twee werken van de Nederlandse componist Johan de Meij. Als gast dirigent staat de oorspronkelijk uit Thorn afkomstige Henrie Adams voor het orkest, die reeds vele opnamen met La Artistica Bunol heeft gemaakt, waaronder de premiere van Planet Earth. Het geheel is ook op DVD te bekijken, die met de CD wordt meegeleverd!
UFO Concerto for euphonium & wind orchestra (Johan de Meij):
1. Andante - Con moto; 2. Giocoso - Vivo; 3. Andante cantabile; 4. Vivace; 5. Alla Marcia - Vivace
bekijk hier fragment
Symphony No. 3 Planet Earth (Johan de Meij):
1. Lonely Planet - 2. Planet Earth - 3. Mother Earth
bekijk hier fragment
CD+DVD
WWM 500.185 -
prijs  19.90 - Winkeldistributie: New Arts International- Challenge Records
EEUWIGE HIER NU - Vijftig Psalmen vrij
Teksten: Huub Oosterhuis, muziek: Antoine Oomen
De psalmen zijn gedichten die ‘de ruimte van het volledig leven’ tot uitdrukking brengen. In zijn boek 150 Psalmen vrij heeft Huub Oosterhuis de oudste levensliederen van onze beschaving in het hart geraakt en met zijn dichterziel getransfigureerd tot nieuwe grote liederen. Minstens de helft daarvan is inmiddels getoonzet. In deze cd-box zijn vijftig vrije psalm composities van Antoine Oomen bijeengebracht, meest gezongen door diens eigen koor. Een deel verscheen al eerder, verspreid over andere cd's; een deel - 20 psalmen - is nu voor het eerst op cd te horen. Uitgevoerd door: Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek o.l.v. Antoine Oomen - Piano: Roland Aalbers.
Psalm 9 - Loven en prijzen [beluister fragment] - Psalm 25 - Naar U, Levende [beluister fragment] - Psalm 118 - Dank aan Hem, Hij is goed [beluister fragment]
4CD - MIRA 399477 - prijs  24.95 - Winkelverkoop via Sabra Muziek / Challenge Records